Vegyes grillnyárs

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 75 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Vegyes grillnyárs
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg kicsontozott báránynyak
12 db bárányvese
24 szelet lebőrözött baconszalonna
12 db vastag kolbász
A mártáshoz:
1 evőkanál apróra vágott, friss zöldfűszer
12 evőkanál olívaolaj
6 evőkanál citromlé
A tálaláshoz:
6 db paradicsom
12 fej gomba

Elkészítés:

1. A bárányfilét egyforma darabokra vágjuk. A veséről a hártyát lehúzzuk. A közepét kivágjuk, és a feleket újra kettévágjuk.

2. A vastag, rövid kolbászokat középen megcsavarjuk, és félbevágjuk (1. kép).

3. A kés hátával lesimítjuk a baconszeleteket.

4. A szalonnába tekerjük a kolbászokat, vagy csak a szalonnát tekerjük fel (2. kép). A bárányt, kolbászt, szalonnát és a vesét nyársra fűzzük.

5. A mártáshoz összekeverjük az olajat, a citromlevet, a fűszernövényeket, és felhasználásig állni hagyjuk.

6. A nyársakat forró faszénparázs fölött 8-10 percig grillezzük, közben gyakran forgatjuk és kenegetjük a mártással.

7. A paradicsomot és a gombát nagy darabokra vágjuk, és külön nyársakra fűzzük fel (3. kép), majd a hús mellett 5 percig grillezzük, gyakran forgatjuk és kenegetjük.

8. A húsos nyársakat tányérokra tesszük, és a paradicsomos és gombás nyársakkal tálaljuk.

Vegyes grillnyárs Vegyes grillnyárs Vegyes grillnyárs
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Ennek az ételnek minden alapanyagát a grillrácsra téve is süthetjük. Habár a nyársakon gyorsabban sülnek meg, egyszerűbb megfordítani és kenegetni.
A báránynyak kicsontozásra nem alkalmas húsrész. Falatnyi darabokat sasliknak a báránylapocka kicsontozásával kaphatunk, ha szeletre van szükségünk báránycombot vagy bárányfilét kell vásárolnunk.
Vegyes grillnyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1712 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Vegyes grillnyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
hírlevél