Zsályás húsgombóc

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsályás húsgombóc
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál friss, apróra vágott zsálya
2 dkg zsemlemorzsa
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
2 evőkanál almalé
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A mártáshoz:
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál olívaolaj
A tálaláshoz:
6 db pita
6 evőkanál sűrű joghurt
igény szerint vegyes saláta

Elkészítés:

1. Keverőtálba tesszük a darált húst, a zsemlemorzsát, a hagymát, a zsályát, az almalevet, a szerecsendiót, a sót, borsot (1. kép). Jól összekeverjük.

2. Kezünkkel kis gombócokat formálunk a keverékből (2. kép), és legalább 30 percig hűtjük a hűtőben.

3. Közben 12 kis nyársat hideg vízbe áztatunk 30 percre. Ráfűzzük a húsgombócokat.

4. A mártáshoz kis tálban összekeverjük az olajat és a citromlevet (3. kép), villával felverjük, míg jól összekeveredik.

5. A nyársakat forró faszénparázs fölött 8-10 percig grillezzük. Gyakran forgatjuk és kenegetjük az olaj és citromlé keverékével, amíg aranybarna lesz, és átsül.

6. A pita kenyereket kibéleljük a salátalevelekkel, melyekre joghurtot kanalazunk. Beletesszük a húsgombócokat.

Zsályás húsgombóc Zsályás húsgombóc Zsályás húsgombóc
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Időt takaríthatunk meg, ha a húsmasszából húspogácsákat formázunk, 20 percig hagyjuk hűlni, aztán az olaj és citromlé keverékével kenegetve, 20 percig grillezzük, egyszer fordítjuk meg. Hamburgerzsemlében, csípős mártással leöntve tálaljuk.
Ha nagyobb mennyiségből készítjük főételként is tálalhatjuk.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Zsályás húsgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1461 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Zsályás húsgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
könyvek