Csípős sertéscomb

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csípős sertéscomb
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg sertéscomb
1 csepp Tabasco-szósz
1 db narancs leve és reszelt héja
3 evőkanál narancslekvár
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A mártáshoz:
1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej apróra vágott hagyma
1 db vékonyra szeletelt zöld húsú kaliforniai paprika
másfél dl narancslé
1 evőkanál kukoricakeményítő
vagy
1 evőkanál kukoricaliszt
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs
igény szerint vegyes saláta

Elkészítés:

1. Egy dupla alufóliát lapos tálba teszünk. A sertéscombot a közepére tesszük és fűszerezzük (1. kép).

2. Kis serpenyőben felmelegítjük a narancslekvárt, a narancslevet és -héjat, az ecetet és a Tabasco-szószt, addig keverjük, míg a narancslekvár elolvad, és az alapanyagok összekeverednek.

3. A keveréket ráöntjük a sertésre (2. kép), becsomagoljuk a fóliába, vigyázunk, hogy a fólia jól zárjon, nehogy a lé kifolyjon. Forró faszénparázs fölött 25 percig grillezzük, olykor megfordítjuk.

4. Az olajat felmelegítjük, és addig pároljuk benne a hagymát, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, és 3-4 percig pároljuk.

5. A sertést kivesszük az alufóliából, a levét a mártásos serpenyőbe öntjük.

6. További 10-20 percig grillezzük a sertést, amíg átsül, és a külseje aranybarna lesz.

7. A kukoricalisztet összekeverjük egy kis narancslével (3. kép), hogy pépessé váljon. Hozzáadjuk a mártáshoz. Kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik

8. A húst felszeleteljük. Rákanalazzuk a mártást, és tálaljuk.

Csípős sertéscomb Csípős sertéscomb Csípős sertéscomb
Csípős sertéscomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2608 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Csípős sertéscomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
facebook