Grillezett kolbász



Elkészítés:
1. A mártáshoz felmelegítjük az olajat egy kis serpenyőben, 4-5 percig pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát, amíg megpuhul, és épp barnulni kezd (1. kép).
2. Lábosba tesszük a paradicsomot, a Worcestershire-szószt, a barna gyümölcsmártást, a cukrot, a borecetet, az őrölt chilit, az őrölt mustármagot, a Tabasco-szószt, a sót, borsot, és felforraljuk (2. kép).
3. Csökkentjük a hőmérsékletet, és lassú tűzön 10-15 percig pároljuk, amíg a mártás kezd kissé besűrűsödni. Néha megkeverjük, hogy ne égjen meg, és ne ragadjon a serpenyő aljához. Felhasználásig félretesszük.
4. Forró faszénparázs fölött a kolbászokat 10-15 percig grillezzük, gyakran forgatva (3. kép). Nem szúrjuk meg villával a kolbászt, mert akkor kicsöppen a zsírja, és lángra kap a grill.
5. A kolbászt félbevágott kiflibe tesszük, és a mártással tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |