Mézezett sertéskaraj
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sertésszeleteket sózzuk, borsozzuk. Félretesszük, míg elkészítjük a mázat.
2. A máz elkészítéséhez a mézet, sherryt, narancslevet, olajat és a kb 2,5 cm-es darabka reszelt gyömbért egy kis serpenyőben lassan felmelegítjük, állandóan keverve, míg a hozzávalók jól elvegyülnek (1. kép).
3. Forró faszénparázs fölött, olajozott rácson a sertésszeletek mindkét oldalát 5 percig grillezzük (2. kép).
4. A sertésszeleteket megkenjük a mázzal (3. kép), és mindkét oldalt további 2-4 percig grillezzük, közben kenegetjük.
5. A sertésszeleteket előmelegített tányéron, forrón tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ez a recept kiválóan alkalmas bárányszeletekhez vagy a csirkecombhoz és alsócombhoz. Pontosan e szerint a recept szerint grillezzük őket, a mézes mázzal gyakran kenegetve, az eredmény fenséges lesz.
Hogy egy kissé pikánsabbá tegyük a receptet, - teáskanál chilit vagy 1 teáskanál magos mustárt keverünk a mázba.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.