Sonka- és ananásznyárs

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sonka- és ananásznyárs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg szeletelt főtt sonka
1 kis doboz ananászkonzerv
2 evőkanál napraforgóolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál citromlé
22 dkg kemény brie sajt
vagy
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. A sonkát egyforma vastag szeletekre vágjuk.

2. A sonkát forró vízben 5 percig főzzük.

3. Az ananászt leszűrjük, a levéből 3 evőkanállal félreteszünk. A sajtot nagy darabokra vágjuk (1. kép).

4. A mártáshoz az ananászlevet, az olajat, a fokhagymát, a citromlevet, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a borsot egy csavaros fedelű üvegben jól összerázzuk. Felhasználásig félretesszük.

5. A sonkát szűrőkanállal kivesszük a vízből (2. kép), majd az ananásszal és a hűtött brie vagy ementáli sajtdarabokkal nyársra fűzzük (3. kép).

6. Meleg faszénparázs fölött 2-4 percig grillezzük a nyársakat, gyakran forgatjuk és kenegetjük az ananászlé-keverékkel. Addig grillezzük, amíg a sonka és az ananász forró lesz, és a sajt éppen hogy olvadni kezd. A nyársakat rizságyon tálaljuk.

Sonka- és ananásznyárs Sonka- és ananásznyárs Sonka- és ananásznyárs
Csak addig grillezzük a nyársakat, amíg a füstölt sonka újra fel nem melegszik és az ananász megmelegszik. Nem szabad túlsütni, mert akkor az étel ragacsos lesz - a sajt éppen hogy olvadni kezdjen.
Sonka- és ananásznyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 721 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Sonka- és ananásznyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
szótár