Sertésnyárs gyümölccsel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertésnyárs gyümölccsel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet kicsontozott sertéskaraj
8 szem aszalt szilva
A körítéshez:
igény szerint szeletelt narancs
igény szerint szeletelt citrom
A páchoz:
4 evőkanál narancslé
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt babérlevél
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sertésszeletekről levágjuk a látható zsírt, és egyenlő darabokra vágjuk (1. kép).

2. A sertéshúst lapos tálba tesszük, hozzáadjuk a szilvát és a sárgabarackot.

3. A páchoz összekeverjük a narancslevet, az olajat, a babérlevelet és a sót, borsot egy tálban.

4. A páclevet ráöntjük a húsra és a gyümölcsre, és addig forgatjuk benne, míg jól bevonja (2. kép). A hűtőben pácoljuk legalább 60 percen át, de lehetőleg egész éjjel.

5. A fanyársakat hideg vízbe áztatjuk, nehogy meggyulladjon a grillen.

6. Egy szűrőkanállal kivesszük a húst és a gyümölcsöt a pácléből (3. kép), a levet félretesszük a kenegetéshez. A húst és a gyümölcsöt nyársra fűzzük.

7. Közepesen meleg faszénparázs fölött, olajozott rácson 10-15 percig grillezzük. A nyársakat forgatjuk és a megmaradt páclével gyakran kenegetjük.

8. A sertés és gyümölcs nyársakat előmelegített tányérra tesszük. Narancs és citromkarikákkal forrón tálaljuk.

Sertésnyárs gyümölccsel Sertésnyárs gyümölccsel Sertésnyárs gyümölccsel
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Sertésnyárs gyümölccsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1728 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Sertésnyárs gyümölccsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
twitter