Mustáros sertés és alma nyárs

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mustáros sertés és alma nyárs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg sertéscomb
2 db alma
1 db citrom
2 teáskanál magos mustár
2 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál almalé
vagy
2 evőkanál narancslé
A mustármártáshoz:
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál magos mustár
6 evőkanál sovány tejszín
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós barna kenyér

Elkészítés:

1. A mustármártáshoz összekeverjük a kétféle mustárt egy tálban, és lassan belekeverjük a tejszínt (1. kép). Félretesszük, amíg elkészítjük a sertés és alma nyársakat.

2. A sertéscombot falatkákra vágjuk, és felhasználásig félretesszük.

3. A magházától megtisztított almákat cikkekre vágjuk. A cikkeket egy kis citromlében megforgatjuk, hogy ne színeződjenek el. A citromot felkarikázzuk.

4. A sertésfalatkákat az almával és citrommal váltakozva 4 nyársra fűzzük (2. kép).

5. Összekeverjük a mustárokat, a gyümölcslevet és az olajat (3. kép). A keverékkel megkenjük a nyársakat, és forró faszénparázs fölött 10-15 percig sütjük, forgatva és a páccal kenegetve.

6. A nyársakat előmelegített tányérra tesszük, és meglocsoljuk egy kis mustármártással. Friss, ropogós barna kenyérrel tálaljuk.

Mustáros sertés és alma nyárs Mustáros sertés és alma nyárs Mustáros sertés és alma nyárs
Sokféle mustár kapható, köztük nagyon csípős angol, enyhébb dijoni és magos, amiben egész mustármagok vannak. Más hozzávalókkal mint például mézzel és chilivel ízesített mustárok is kaphatóak.
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Mustáros sertés és alma nyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2049 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Mustáros sertés és alma nyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
recept beküldése