Sonkaszeletek fűszeres almakarikával



Elkészítés:
1. Egy ollóval bevagdossuk az egyenként kb. 17 dkg-os sonkaszeletek szélét, nehogy sütés közben felkunkorodjon (1. kép). A sonkaszeleteket bekenjük egy kis mustárral.
2. Egy tálban összekeverjük a mézet, citromlevet és az olajat.
3. Az almakarikák elkészítéséhez kivágjuk a magházat, és vastag szeletekre vágjuk az almát. A cukrot összekeverjük a fűszerekkel, és az almakarikákat belenyomkodjuk a keverékbe (2. kép), hogy jól bevonja. Őrölt jamaicai borsot használjunk.
4. Forró faszénparázs fölött a sonkaszeletek mindkét oldalát 4-5 percig grillezzük, gyakran kenegetjük a mézes citromleves keverékkel, nehogy sütés közben kiszáradjanak.
5. Az almakarikákat megkenjük egy kis olvasztott vajjal (3. kép), és 4-5 percig grillezzük a sonkával együtt, egyszer megfordítjuk, és sütés közben olvasztott vajjal kenegetjük.
6. A sonkát az almakarikákkal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |