Karibi sertés

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karibi sertés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet sertéskaraj
2 evőkanál jamaikai rum
1 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál nádcukor
½ teáskanál fahéj
4 evőkanál ananászlé
vagy
4 evőkanál narancslé
A kókuszos rizshez:
2 evőkanál pirított kókuszreszelék
22 dkg basmati rizs
4 és fél dl víz
1 evőkanál mazsola
másfél dl kókusztej
4 evőkanál pirított mogyoró
vagy
4 evőkanál pirított kesudió
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
néhány levél vegyes saláta

Elkészítés:

1. A sertésszeletek széléről levágjuk a zsíros részeket, és a szeleteket lapos tálba tesszük.

2. A cukrot, gyümölcslevet, rumot, kókuszt és fahéjat addig keverjük egy tálban, míg a cukor felolvad. A keveréket ráöntjük a sertésre (1. kép), és legalább 120 percen át hagyjuk pácolódni a hűtőben.

3. A sertést kivesszük a pácléből, a levet félretesszük a kenegetéshez. Forró faszénparázs fölött 10-20 percig grillezzük a húst a páclével kenegetve.

4. Közben elkészítjük a kókuszos rizst. Hideg vízben leöblítjük a rizst, beletesszük egy serpenyőbe a vízzel és a kókusztejjel együtt, és lassan felforraljuk. Megkeverjük (2. kép), lefedjük. Lassú tűzön 12 percig pároljuk, amíg a rizs megpuhul, és magába szívja a nedvességet. Egy villával fellazítjuk.

5. A mazsolát és a mogyorót vagy kesudiót belekeverjük a rizsbe (3. kép), sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kókuszreszelékkel. A sertésszeletekkel együtt előmelegített tányérokra tesszük, és vegyes salátalevelekkel tálaljuk.

Karibi sertés Karibi sertés Karibi sertés
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Karibi sertés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2652 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Karibi sertés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
ételfotó