Báránydió paradicsomsalsával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Báránydió paradicsomsalsával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet báránydió
2 evőkanál olívaolaj
½ db zöldcitrom leve és reszelt héja
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss bazsalikom
A salsához:
6 db paradicsom
1 csipet porcukor
1 evőkanál zöldcitromlé
8 szem töltött zöld olívabogyó

Elkészítés:

1. A bárányszeleteket lapos tálba tesszük. Megszórjuk a darabokra tépett bazsalikomlevelekkel (1. kép).

2. Az olajat és a zöldcitrom levét a bárányra csöpögtetjük (2. kép), hozzáadjuk a zöldcitrom héját. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve legalább 60 percre, de inkább egész éjjel a hűtőben hagyjuk.

3. A salsához meghámozzuk a paradicsomokat (3. kép) úgy, hogy a szár tövénél bevágjuk. 30 másodpercre forró vízbe dobjuk, szűrőkanállal kivesszük, és lehúzzuk a héját.

4. A paradicsomokat félbe-, majd nagy kockákra vágjuk. A bazsalikomleveleket összetépkedjük. Az olívabogyókat összevágjuk. Összekeverjük a paradicsomot, a bazsalikomot, az olívabogyókat, a zöldcitrom levét és a cukrot egy kis tálban, és legalább 60 percre félretesszük, felhasználásig.

5. Kivesszük a bárányt a pácból, a levet félretesszük a kenegetéshez. Forró faszénparázs fölött 10-15 percig grillezzük, egyszer megfordítjuk, közben a páclével kenegetjük.

6. Bazsalikomággal díszítjük, paradicsomsalsával és zöld salátalevelekkel tálaljuk.

Báránydió paradicsomsalsával Báránydió paradicsomsalsával Báránydió paradicsomsalsával
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ha szabadtéri grillezés közben egy marék sót szórunk a kialvó tűzre, az feléleszti a lángokat.
Ha a szabadtéri grillező parázstartályának aljára homokréteget teszünk, akkor az felszívja a rostély és a rács között lecsurgó olvadt zsírt.
Könnyen meghámozható a paradicsom, ha az alját vagy a tetejét keresztirányban bevágjuk, egy pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe mártjuk. Ilyenkor a paradicsomot kicsit megnyomva szinte "kiugraszthatjuk" a héjából.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Báránydió paradicsomsalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1645 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Báránydió paradicsomsalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
most van szezonja