Citromos joghurtfagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromos joghurtfagylalt
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db citrom
6 dl zsíros joghurt
másfél dl zsíros tejszín
ízlés szerint vékonyra szeletelt narancshéj

Elkészítés:

1. Kifacsarjuk a citromokat – összesen 6 evőkanálnyi citromlére lesz szükség. A citromlét tálba öntjük, és elkeverjük a joghurttal, a tejszínnel meg a cukorral.

2. Ha van fagylaltgépünk, akkor a gyártó utasítása szerint készítjük el a fagylaltot. Ha nincs, akkor a fagylaltalapot műanyag dobozban, fedő nélkül, 60-120 percre betesszük a fagyasztóba - akkor jó, ha a széleknél már jegesedik. A fagyasztóból kivéve a krémet villával vagy turmixgépben simára keverjük, majd a keveréket további 120-180 percre visszatesszük a fagyasztóba, hogy teljesen megszilárduljon. Hosszabb tároláshoz a dobozra rátesszük a tetejét. Tálaláskor a fagylaltgombócokat vékony csíkokra vágott narancshéjjal díszítjük.

Citromos joghurtfagylalt
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2428 alkalommal tekintették meg
kiwiroy
2014.01.06 kiwiroy
Én még lazítottam rajta a tejszín felverésével és a többi hozzávalót is kikevertettem a robotgéppel. Fél konyhát ellepte a fagyi gyártás során keletkezett piszkos edény, de a végeredmény kárpótolt érte:D
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Citromos joghurtfagylalt
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
szólj hozzá, értékelj