Tejszínes vaníliafagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Tejszínes vaníliafagylalt
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 és fél dl habtejszín
vagy
13 és fél dl tejszín
22 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A tejszínt nagy, vastag aljú lábosba öntjük. Hosszában felhasítjuk a vaníliarudat, kikaparjuk a magokat, majd a tokkal együtt a tejszínbe tesszük. A tejszínt majdnem forráspontig hevítjük, majd a tűzről levéve 30 percig állni hagyjuk.

2. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük - akkor jó, ha a felemelt habverőről vékony szálban lóg le a krém. A tejszínből kivesszük a vaníliarudat, és a tejszínt fakanállal apránként a tojáskrémbe keverjük.

3. A keveréket beleszűrjük a tisztára mosott fazékba vagy egy dupla aljú főzőedénybe, és takaréklángon, állandó keverés mellett 10-15 percig főzzük - akkor jó, ha a krém vékony rétegben tapad a fakanálra. Vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel, mert akkor összecsomósodik. A tűzről levéve legalább 60 percen át hagyjuk hűlni, de időnként átkeverjük, hogy a teteje ne bőrösödjön.

4. Ezt a fagylaltalapot beletöltjük a fagylaltgépbe, és a gyártó utasítása szerint elkészítjük a fagylaltot. Azonnal tálaljuk, vagy töltsük át egy fedeles műanyag dobozba, és a mélyhűtőben tároljuk.

Ha nem habtejszínből készítjük 3 dl zsírdús és 3 dl sovány tejszínt vásároljunk.
Tejszínes vaníliafagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1779 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Tejszínes vaníliafagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
most van szezonja