Málnás márványfagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Málnás márványfagylalt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg friss málna
vagy
1 teáskanál vaníliakivonat
3 dl meleg tej
1 evőkanál kristálycukor
2 db tojás
2 evőkanál víz
3 dl zsíros tejszín
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss málna

Elkészítés:

1. A fagyasztót gyorsfagyasztásra kapcsoljuk. A málnát (ha mirelit, előbb kiolvasztjuk), a vízzel együtt serpenyőben felforraljuk, majd takaréklángon 5 percig főzzük. A tűzről levéve 30 percig hagyjuk hűlni. Turmixgépben pürésítjük, majd átszűrjük egy gézzel bélelt vagy nejlonszitán, hogy eltávolítsuk a magokat. Félretesszük.

2. Egy tálban felverjük a tojásokat. A cukrot a meleg tejbe keverjük, amit apránként, állandó keverés mellett a tojáshoz öntünk. Tiszta lábosba töltjük, és takaréklángon, állandóan kevergetve, 8-10 perc alatt besűrítjük - akkor jó, ha a krém vékony rétegben tapad a fakanálra. Belekeverjük a vaníliaeszenciát, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

3. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük, majd lassan a kihűlt vaníliás krémbe keverjük. Fagyasztható műanyag dobozba töltjük, és 90 percre a fagyasztóba tesszük - akkor jó, ha a széleknél már kezd megfagyni. A fagyasztóból kivéve a krémet alaposan átkeverjük, hogy a jégkristályok széttörjenek.

4. A krémet újabb 60 percen át fagyasztjuk, majd kivesszük, hozzáadjuk a málnapürét, és csak röviden keverjük bele, hogy márványos maradjon. Visszatesszük a fagyasztóba, és legalább 60 percen át fagyasztjuk, amíg megszilárdul. Gombócokban adagolva, friss málnával kínáljuk.

Málnás márványfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1196 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Málnás márványfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
most van szezonja