Zöldbabsaláta fetasajttal

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldbabsaláta fetasajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg zöldbab
2 fej vékonyra szeletelt retek
8 dkg morzsolt feta sajt
3 db cikkekre vágott, érett paradicsom
1 fej apróra vágott lilahagyma
3 evőkanál friss, finomra vágott korianderzöld
2 evőkanál gyümölcsecet
vagy
2 evőkanál vörösborecet
½ teáskanál szárított bors
vagy
1 teáskanál friss, finomra vágott oregánó
ízlés szerint oregánó

Elkészítés:

1. A gőzölőedénybe 5 cm magasan vizet töltünk, és felforraljuk. A gőzölőbetétbe tesszük a zöldbabot, lefedjük, és 5 perc alatt puhára pároljuk.

2. A zöldbabot nagy tálba szedjük, majd rászórjuk a lila hagymát, a koriandert, a retket, és rámorzsoljuk a feta sajtot. Meghintjük az oregánóval és ízlés szerint borsozzuk.

3. Egy kis tálban elkeverjük az ecetet az olívaolajjal, majd a salátára locsoljuk. Az egészet óvatosan összeforgatjuk, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók.

4. A salátát áttesszük a tálalótálba, és a paradicsomcikkekkel díszítjük. Kínálhatjuk azonnal, ropogós héjú kenyérrel, vagy be is hűthetjük, ekkor azonban fedjük le.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Zöldbabsaláta fetasajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1976 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Zöldbabsaláta fetasajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
van itthon