Sültpaprika-saláta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sültpaprika-saláta
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál kapribogyó
5 evőkanál spanyol olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet kristálycukor
2 evőkanál apróra vágott, friss majoránna
2 evőkanál citromlé
vagy
2 evőkanál sherryecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 ágacska majoránna

Elkészítés:

1. Felforrósítjuk a grillsütőt. A paprikákat grillrácsra vagy grilltepsibe fektetjük. Gyakran forgatva 10 percig grillezzük, vagy amíg a héjuk megfeketedik és hólyagosodik.

2. A paprikákat tálba tesszük, amit azonnal szorosan letakarunk nedves konyharuhával, vagy sütőzacskóba csúsztatjuk őket - a keletkező gőz fellazítja a héjukat, amit könnyebben eltávolíthatunk majd. 15 percre félretesszük, míg lehűl annyira, hogy hozzányúlhatunk.

3. Egy paprikát tál fölé tartunk, éles késsel apró lyukat vágunk a tövébe, és finoman a tálba nyomjuk a levét. Még mindig a kezünkben tartva, késsel vagy kézzel lefejtjük a fekete héját, és kidobjuk. Az így előkészített paprikákat félbevágjuk, csumájukat, magjaikat eltávolítjuk. A húsukat keskeny csíkokra vágjuk, és tálalótálra rendezzük.

4. A paprikák tálban maradt levéhez hozzáadjuk az olívaolajat, a sherry-ecetet vagy citromlét, a fokhagymát, a cukrot, és sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, majd meglocsoljuk vele a paprikasalátát.

5. A tetején egyenletesen elosztjuk a kapribogyót és a fekete olajbogyót. Meghintjük az aprított majoránnával, és a meghagyott ágacskákkal díszítjük. Szobahőmérsékletűen tálaljuk.

Sültpaprika-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 889 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Sültpaprika-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
szólj hozzá, értékelj