Sültpaprika-saláta



Elkészítés:
1. Felforrósítjuk a grillsütőt. A paprikákat grillrácsra vagy grilltepsibe fektetjük. Gyakran forgatva 10 percig grillezzük, vagy amíg a héjuk megfeketedik és hólyagosodik.
2. A paprikákat tálba tesszük, amit azonnal szorosan letakarunk nedves konyharuhával, vagy sütőzacskóba csúsztatjuk őket - a keletkező gőz fellazítja a héjukat, amit könnyebben eltávolíthatunk majd. 15 percre félretesszük, míg lehűl annyira, hogy hozzányúlhatunk.
3. Egy paprikát tál fölé tartunk, éles késsel apró lyukat vágunk a tövébe, és finoman a tálba nyomjuk a levét. Még mindig a kezünkben tartva, késsel vagy kézzel lefejtjük a fekete héját, és kidobjuk. Az így előkészített paprikákat félbevágjuk, csumájukat, magjaikat eltávolítjuk. A húsukat keskeny csíkokra vágjuk, és tálalótálra rendezzük.
4. A paprikák tálban maradt levéhez hozzáadjuk az olívaolajat, a sherry-ecetet vagy citromlét, a fokhagymát, a cukrot, és sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, majd meglocsoljuk vele a paprikasalátát.
5. A tetején egyenletesen elosztjuk a kapribogyót és a fekete olajbogyót. Meghintjük az aprított majoránnával, és a meghagyott ágacskákkal díszítjük. Szobahőmérsékletűen tálaljuk.