Tabbouleh

Petrezselyemsaláta bulgurral, Tabouleh, Tabuli

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tabbouleh
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg bulgur
4 szál újhagyma
4 db darabolt paradicsom
8 szem kimagozott, fekete olajbogyó
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 evőkanál citromlé
1 db szeletelt, kimagozott zöld húsú paprika
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyem
2 evőkanál friss, finomra vágott mentalevél
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A bulgurt (tört búza) hideg vízzel teli tálba tesszük, és 30 percig áztatjuk, vagy amíg a duplájára dagad. Szitában leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és kipréseljük belőle a vizet, amennyire csak lehet. A bulgurt papírtörlőre terítjük száradni.

2. Tálalóedénybe tesszük. Az olívaolajat és a citromlét összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a bulgurra. Elkeverjük, és 60 percen át állni hagyjuk.

3. Éles késsel finomra vágjuk az újhagymát, majd a paprikával, a paradicsommal, a petrezselyemmel és a mentalevéllel együtt a salátához adjuk, és óvatosan összekeverjük. Az olajbogyókkal díszítve azonnal tálaljuk.

Akkor a legfinomabb, ha a salátát néhány órával a felhasználás előtt készítjük el, hogy az ízek összeérjenek.
Tabbouleh
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2023 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Tabbouleh
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
most van szezonja