Gesztenyés kelbimbó

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gesztenyés kelbimbó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg tisztított kelbimbó
12 dkg hámozott, főtt gesztenye
12 dkg vaj
6 dkg barna cukor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kelbimbókat megtisztítjuk, a szárvégeket levágjuk, a laza külső leveleket eltávolítjuk. Egy fazék forrásban lévő, sós vízben 5-10 percig főzzük, hogy kissé megpuhuljanak. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, ismét leszűrjük, és félretesszük.

2. Vastag aljú serpenyőben, közepes lángon felhevítjük a vajat, beleszórjuk a cukrot, és addig kevergetjük, amíg megolvad. Beleforgatjuk a gesztenyét, és időnként megkeverve addig pirítjuk, amíg a cukor teljesen bevonja, és kezd barnulni.

3. A gesztenyéhez adjuk a kelbimbót, jól összekeverjük, majd takaréklángon, időnként megkeverve, 3-4 percig pároljuk, amíg átforrósodik.

4. A gesztenyés kelbimbót a tűzről levéve tálalóedénybe tesszük, és azonnal tálaljuk.

Gesztenyés kelbimbó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2847 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Gesztenyés kelbimbó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
facebook