Édes bárányfilé

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes bárányfilé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szelet kicsontozott báránynyak
3 evőkanál almapüré
1 darabka friss, reszelt gyömbér
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál almalé
1 evőkanál nádcukor
1 evőkanál ketchup
1 teáskanál gyenge mustár
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér
igény szerint kockára vágott, pirított kenyér
igény szerint friss salátalevél

Elkészítés:

1. Egy nagy dupla alufóliára tesszük a bárányt (a szeletek kb. 22 dkg-osak legyenek). Sózzuk, borsozzuk.

2. Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 2-3 percig pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát, míg megpuhul, de nem barnul meg. Belekeverjük a kb. 2,5 centis reszelt gyömbért, és még 1 percig főzzük, néha megkeverjük.

3. Belekeverjük az almalevet, almapürét, cukrot, ketchupot, mustárt, és felforraljuk. Gyorsan forraljuk 10 percig, míg felére besűrűsödik. Néha megkeverjük, nehogy megégjen (1. kép), vagy a serpenyő falához tapadjon.

4. A mártás felét az alufólián lévő bárányra kenjük (2. kép), belecsomagoljuk, hogy a fólia teljesen zárjon. Forró faszénparázs fölött grillezzük 25 percig, a csomagot néha megfordítjuk.

5. Kinyitjuk az alufóliát, és a bárányt megkenjük a mártással (3. kép). További 15-20 percig grillezzük, amíg a hús átsül.

6. A bárányt vágódeszkára tesszük, levesszük róla a fóliát, és vastag szeletekre vágjuk. Tányérokra tesszük, és a maradék mártást rákanalazzuk. Zöldsalátával, pirított kenyérkockákkal és friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.

Édes bárányfilé Édes bárányfilé Édes bárányfilé
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ennek a fogásnak az elkészítéséhez báránykarajt vásároljunk, ne báránynyakat, melyből filét egyáltalán nem lehet készíteni, és nem grillezésre való húsrész.
Édes bárányfilé
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(2)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1444 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Édes bárányfilé
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(2)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
vegetáriánus ételek