Indiai kofta

Indiai bárányfasírt

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Indiai kofta
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál currypaszta
2 evőkanál joghurt
A díszítéshez:
igény szerint friss korianderzöld
A kenegetéshez:
igény szerint olaj
A paradicsom-sambalhoz:
3 db szeletelt paradicsom
2 teáskanál apróra vágott, friss korianderzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint lepénykenyér
igény szerint chutney

Elkészítés:

1. A hagymát apróra vágjuk hagymaszeletelő géppel. Hozzáadjuk a bárányt, és még finomabbra vágjuk, hogy jobban összetapadjon sütés közben. Ha nincs hagymaszeletelő gépünk, finomra reszeljük a hagymát, mielőtt összekevernénk a darált hússal.

2. Hozzáadjuk a currykrémet (1. kép) és a joghurtot, és jól összekeverjük. A keveréket 8 adagra osztjuk.

3. Mindegyik adagból kolbászt formálunk, és a nyársra nyomjuk erősen (2. kép), mert akkor megtartja a formáját. Felhasználásig, de legalább 30 percig hagyjuk hűlni a hűtőben.

4. A paradicsom-sambalhoz összekeverjük egy tálban a paradicsomot és a fűszereket (3. kép), az aprított koriandert és a sót, borsot. Legalább 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

5. Forró faszénparázs fölött, olajozott rácson 10-15 percig grillezzük a koftát, gyakran forgatjuk. Kis olajjal kenegetjük, ha szükséges.

6. Tányérokra tesszük, és friss korianderlevéllel tálaljuk. Papadammal (lencselisztből sütött vékony lepény) , chutney-val és paradicsom-samballal tálaljuk.

Indiai kofta Indiai kofta Indiai kofta
Indiai kofta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3302 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Indiai kofta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
szólj hozzá, értékelj