Siskebab

Bárány saslik

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc könnyen elkészíthető drága
Siskebab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg sovány báránykaraj
1 fej cikkekre vágott lilahagyma
A páchoz:
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej hagyma
½ db citrom leve és reszelt héja
4 evőkanál olívaolaj
igény szerint szárított oregánó
igény szerint szárított kakukkfű
A tálaláshoz:
4 db pita
2 db szeletelt paradicsom
néhány friss, tépett salátalevél
igény szerint chiliszósz

Elkészítés:

1. A bárányt egyforma darabokra vágjuk.

2. A páchoz lereszeljük a hagymát, vagy hagymavágó gépben nagyon finomra aprítjuk. A hagyma levét két tányér között egy kis tálba kinyomjuk (1. kép).

3. A hagyma levét összekeverjük a pác többi alapanyagával egy nem fémből készült tálban, és beletesszük a húst. A húst beleforgatjuk a pácba, és lefedve legalább 120 percre, de inkább egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

4. A hagymacikkeket kettéválasztjuk. A kaliforniai paprikát feldaraboljuk (2. kép).

5. A húst kivesszük a pácból, a levet félretesszük a kenegetéshez. A húst a hagymával és a kaliforniai paprikával váltakozva a nyársakra fűzzük. 8-10 percig grillezzük, közben gyakran forgatjuk, kenegetjük.

6. A pita kenyereket szétnyitjuk, egy kis salátával, hússal és zöldséggel megtöltjük (3. kép). Paradicsomot és chiliszószt teszünk a tetejükre.

Siskebab Siskebab Siskebab
Ez a kebab nagyon finom sáfrányos rizzsel tálalva. A sáfrányos rizst egyszerűen úgy készítjük, hogy főzés közben sáfrányt vagy sáfrányos szeklicét teszünk a vízbe.
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Siskebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2192 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Siskebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
cikkek