Thai sárga zöldségcurry barna basmati rizzsel



Elkészítés:
1. A fűszerkeverékhez a hozzávalókat mozsárban finom pürévé törjük.
2. Előkészítjük a zöldségeket. A paprikát 1 cm-es négyzetekre, a zellert, a bébikukoricát és a póréhagymát 1/2 cm-es darabokra, az édesburgonyát pedig 1 cm-es kockákra vágjuk. Lereszeljük a pak choit. A cukkinit 5 mm-es kockákra, a cukorborsót vékony csíkokra vágjuk.
3. A paprikát, a zellert, a bébikukoricát, a póréhagymát, az édesburgonyát az ananászlével, a vízzel és a fűszerkeverékkel nagy lábosba tesszük, felforraljuk. A tetejéről leszedjük a habot, majd takaréklángon, lefedve 15 percig főzzük.
4. Hozzáadjuk a pak choit, a cukkinit, a cukorborsót, és 2 percig főzzük. Belekeverjük a zöldcitromlét, majd apránként a kevés hideg vízzel simára kevert kukoricalisztet. Állandó keverés mellett főzzük, amíg a mártás megfelelően besűrűsödik.
5. A curryt a tűzről levéve 2-3 percig hűlni hagyjuk. Belekeverjük a joghurtot. (Ekkor már ne forraljuk fel, mert a joghurt kicsapódik.) Beleforgatjuk a friss koriandert, majd rizzsel tálaljuk.