Thai sárga zöldségcurry barna basmati rizzsel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai sárga zöldségcurry barna basmati rizzsel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg cukkini
5 dkg cukorborsó
10 dkg pak choi
10 dkg édesburgonya
5 dkg zellergumó
5 dkg kimagozott sárga húsú paprika
15 dkg főtt basmati rizs
1 teáskanál őrölt koriander
8 dkg póréhagyma
2 dl víz
2 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál zöldcitromlé
4 evőkanál zsírszegény joghurt
4 evőkanál finomra vágott, friss koriander
A fűszerkeverékhez:
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál apróra vágott zöld chilipaprika
1 teáskanál finomra vágott ázsiai citromfű
1 teáskanál zúzott fokhagyma
¼ teáskanál őrölt kurkuma

Elkészítés:

1. A fűszerkeverékhez a hozzávalókat mozsárban finom pürévé törjük.

2. Előkészítjük a zöldségeket. A paprikát 1 cm-es négyzetekre, a zellert, a bébikukoricát és a póréhagymát 1/2 cm-es darabokra, az édesburgonyát pedig 1 cm-es kockákra vágjuk. Lereszeljük a pak choit. A cukkinit 5 mm-es kockákra, a cukorborsót vékony csíkokra vágjuk.

3. A paprikát, a zellert, a bébikukoricát, a póréhagymát, az édesburgonyát az ananászlével, a vízzel és a fűszerkeverékkel nagy lábosba tesszük, felforraljuk. A tetejéről leszedjük a habot, majd takaréklángon, lefedve 15 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk a pak choit, a cukkinit, a cukorborsót, és 2 percig főzzük. Belekeverjük a zöldcitromlét, majd apránként a kevés hideg vízzel simára kevert kukoricalisztet. Állandó keverés mellett főzzük, amíg a mártás megfelelően besűrűsödik.

5. A curryt a tűzről levéve 2-3 percig hűlni hagyjuk. Belekeverjük a joghurtot. (Ekkor már ne forraljuk fel, mert a joghurt kicsapódik.) Beleforgatjuk a friss koriandert, majd rizzsel tálaljuk.

Thai sárga zöldségcurry barna basmati rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1575 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Thai sárga zöldségcurry barna basmati rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
ételfotó