Marokkói báránykebab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc könnyen elkészíthető drága
Marokkói báránykebab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg sovány báránykaraj
4 kisebb cukkini
1 fej lilahagyma
1 db citrom
A páchoz:
½ teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál őrölt római kömény
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db szeletelt piros chilipaprika
1 db citrom leve és reszelt héja
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
A tálaláshoz:
igény szerint kuszkusz

Elkészítés:

1. A bárányt egyenlő nagyságú darabokra vágjuk.

2. A páchoz összekeverjük a citrom reszelt héját és levét, az olajat, a fokhagymát, a chilit (ha használunk), az őrölt fahéjat, a gyömbért, a római köményt és a koriandert egy nagy edényben.

3. A húst beletesszük a pácba és megforgatjuk, hogy teljesen bevonja. Lefedve legalább 120 percre a hűtőbe tesszük.

4. A citromot 8 részre vágjuk. A hagymát cikkekre vágjuk, minden cikket kettéválasztunk (1. kép).

5. Burgonyahámozóval csíkokat vágunk a cukkini héjába, majd feldaraboljuk (2. kép).

6. A húst kivesszük a pácból, a levét félretesszük a kenegetéshez. A húst a hagymával, a citrommal és a cukkinivel váltakozva a nyársakra fűzzük (3. kép).

7. Forró faszénparázs fölött 8-10 percig grillezzük, közben a maradék páclével kenegetjük.

Marokkói báránykebab Marokkói báránykebab Marokkói báránykebab
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
A kebabokat kuszkusszal vagy tabouleh-val tálaljuk. A kuszkuszt 20 percre hideg vízbe áztatjuk, míg a szemek megpuhulnak. Leszűrjük és 10 percig pároljuk.
Marokkói báránykebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1357 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Marokkói báránykebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
vegetáriánus ételek