Vörösboros bárány nyárson

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Vörösboros bárány nyárson
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg sovány bárányhús
12 szál újhagyma
12 db apró szemű gomba
A páchoz:
másfél dl vörösbor
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál brandy
1 fej szeletelt hagyma
1 ág friss kakukkfű
2 szál petrezselyem
A tálaláshoz:
igény szerint koktélparadicsom
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. Gondosan levágunk minden fölösleges zsírt a bárányról (1. kép), majd nagy darabokra vágjuk.

2. A páchoz összekeverjük a bort, olajat, brandyt (ha használunk), hagymát, babérlevelet, kakukkfüvet és petrezselymet egy nem fémből készült tálban.

3. Beletesszük a húst a pácba (2. kép), és megforgatjuk, hogy jól bevonja. Lefedve pácoljuk a húst legalább 120 percen át, de lehetőleg egész éjjel.

4. Egy serpenyőben vizet forralunk, a zöldhagymát héjastul tesszük bele, és 3 percig előfőzzük. A hagymát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, megint leszűrjük. Megtisztítjuk a hagymát (3. kép).

5. Kivesszük a húst a pácból, a levet eltesszük a kenegetéshez. A húst a zöldhagymával és a gombával váltakozva nyársra fűzzük.

6. Forró faszénparázs fölött 8-10 percig grillezzük, közben forgatjuk, és a húst és a zöldségeket néha megkenjük a páccal.

7. A nyársakat előmelegített tányérra tesszük, és friss salátalevelekkel és koktélparadicsommal tálaljuk.

Vörösboros bárány nyárson Vörösboros bárány nyárson Vörösboros bárány nyárson
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Vörösboros bárány nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1848 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Vörösboros bárány nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
ételfotó