Vörösboros bárány nyárson



Elkészítés:
1. Gondosan levágunk minden fölösleges zsírt a bárányról (1. kép), majd nagy darabokra vágjuk.
2. A páchoz összekeverjük a bort, olajat, brandyt (ha használunk), hagymát, babérlevelet, kakukkfüvet és petrezselymet egy nem fémből készült tálban.
3. Beletesszük a húst a pácba (2. kép), és megforgatjuk, hogy jól bevonja. Lefedve pácoljuk a húst legalább 120 percen át, de lehetőleg egész éjjel.
4. Egy serpenyőben vizet forralunk, a zöldhagymát héjastul tesszük bele, és 3 percig előfőzzük. A hagymát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, megint leszűrjük. Megtisztítjuk a hagymát (3. kép).
5. Kivesszük a húst a pácból, a levet eltesszük a kenegetéshez. A húst a zöldhagymával és a gombával váltakozva nyársra fűzzük.
6. Forró faszénparázs fölött 8-10 percig grillezzük, közben forgatjuk, és a húst és a zöldségeket néha megkenjük a páccal.
7. A nyársakat előmelegített tányérra tesszük, és friss salátalevelekkel és koktélparadicsommal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |