Fűszeres bárány



Elkészítés:
1. Lapos tálban összekeverjük az olívaolajat, nádcukrot, mustárt, tormaszószt, lisztet, sót és borsot.
2. A fűszerkeverékbe jól beleforgatjuk a bárányt (1. kép), míg jól bevonja.
3. Egy nagyobb dupla alufóliát kicsit beolajozunk. Beletesszük (2. kép), belecsomagoljuk a bárányt úgy, hogy a húst teljesen bezárjuk.
4. A fóliacsomagokat forró faszénparázs fölé tesszük 30 percre, olykor megforgatjuk.
5. Kinyitjuk a fóliacsomagokat, a bárányra kanalazzuk a szaftot, és további 10-15 percig grillezzük (3. kép), míg jól átsül.
6. A bárányt előmelegített tányérra tesszük, a fóliát levesszük. A bárányt vastag szeletekre vágjuk, káposztasalátával és paradicsomszeletekkel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Káposztasaláta

1. Az öntethez egy kis tálban összekeverjük a majonézt, a joghurtot, a Tabasco-szószt, a sót, borsot (1. kép). Felhasználásig a hűtőben hagyjuk hűlni.
2. A káposztát először félbe, aztán negyedekbe vágjuk. A torzsáját kivágjuk, kidobjuk. A káposztát vékony szeletekre vágjuk (2. kép).
3. A sárgarépát meghámozzuk, és robotgéppel felaprítjuk, vagy durvára reszeljük.
4. A kaliforniai paprikát négyfelé vágjuk, a magját kivesszük, és a húsát vékony szeletekre vágjuk.
5. A zöldségeket egy nagy salátástálban összekeverjük. Ráöntjük az öntetet (3. kép), jól összekeverjük, hogy bevonja, lehűtjük.
6. Közvetlen tálalás előtt a napraforgómagot egy sütőlapra tesszük, és vagy a sütőben, vagy a grill alatt aranybarnára pirítjuk.
7. A napraforgómagokat rászórjuk a káposztasalátára, és tálaljuk.