Fűszeres bárány

| , Mustáros grillezett bárány receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres bárány
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg kicsontozott báránynyak
2 evőkanál magos mustár
2 evőkanál nádcukor
1 evőkanál tormaszósz
1 evőkanál finomliszt
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
néhány szelet paradicsom

Elkészítés:

1. Lapos tálban összekeverjük az olívaolajat, nádcukrot, mustárt, tormaszószt, lisztet, sót és borsot.

2. A fűszerkeverékbe jól beleforgatjuk a bárányt (1. kép), míg jól bevonja.

3. Egy nagyobb dupla alufóliát kicsit beolajozunk. Beletesszük (2. kép), belecsomagoljuk a bárányt úgy, hogy a húst teljesen bezárjuk.

4. A fóliacsomagokat forró faszénparázs fölé tesszük 30 percre, olykor megforgatjuk.

5. Kinyitjuk a fóliacsomagokat, a bárányra kanalazzuk a szaftot, és további 10-15 percig grillezzük (3. kép), míg jól átsül.

6. A bárányt előmelegített tányérra tesszük, a fóliát levesszük. A bárányt vastag szeletekre vágjuk, káposztasalátával és paradicsomszeletekkel tálaljuk.

Fűszeres bárány Fűszeres bárány Fűszeres bárány
A bárány természeténél fogva zsírosabb, mint a marha, ezért jó választás a grillezéshez.
Ha úgy döntünk, a bárányról a sütés második része alatt az egész fóliát levehetjük. A bárányt közvetlenül a faszénparázs felett grillezzük, ha kell, olajjal kenegetjük.
A báránynyak kicsontozásra nem alkalmas húsrész. Falatnyi darabokat sasliknak a báránylapocka kicsontozásával kaphatunk, ha szeletre van szükségünk báránycombot vagy bárányfilét kell vásárolnunk.

Káposztasaláta

Káposztasaláta
1.5 dl majonéz
1.5 dl sovány joghurt
4 szál sárgarépa
1 csepp Tabasco-szósz
2 evőkanál napraforgómag
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. Az öntethez egy kis tálban összekeverjük a majonézt, a joghurtot, a Tabasco-szószt, a sót, borsot (1. kép). Felhasználásig a hűtőben hagyjuk hűlni.

2. A káposztát először félbe, aztán negyedekbe vágjuk. A torzsáját kivágjuk, kidobjuk. A káposztát vékony szeletekre vágjuk (2. kép).

3. A sárgarépát meghámozzuk, és robotgéppel felaprítjuk, vagy durvára reszeljük.

4. A kaliforniai paprikát négyfelé vágjuk, a magját kivesszük, és a húsát vékony szeletekre vágjuk.

5. A zöldségeket egy nagy salátástálban összekeverjük. Ráöntjük az öntetet (3. kép), jól összekeverjük, hogy bevonja, lehűtjük.

6. Közvetlen tálalás előtt a napraforgómagot egy sütőlapra tesszük, és vagy a sütőben, vagy a grill alatt aranybarnára pirítjuk.

7. A napraforgómagokat rászórjuk a káposztasalátára, és tálaljuk.

Fűszeres bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2017 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Fűszeres bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
ételfotó