Húsgombócok nyárson

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Húsgombócok nyárson
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg sovány darált marhahús
3 dkg durva szemű bulgur
vagy
3 dkg durva szemű búza
1 evőkanál friss petrezselyem
1 evőkanál ketchup
1 fej finomra vágott hagyma
8 kisebb gomba
1 db tojás
A kenegetéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
8 db kifli

Elkészítés:

1. A tört búzát tálba helyezzük, és forró vizet öntünk rá (1. kép). 20 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát, vagy addig, amíg megpuhul. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

2. Egy tálban összekeverjük a búzát, a darált húst, hagymát, a ketchupot, gyümölcsszószt és a petrezselymet (2. kép). Ha kell, hozzáadunk egy kis tojást, hogy összefogja a keveréket.

3. A keverékből vizes kézel 18 egyforma gombócot formálunk (3. kép). 30 percig a hűtőben hűtjük.

4. A húsgombócokat a koktélparadicsommal és az apró szemű gombával váltakozva 8, előre beáztatott fanyársra fűzzük.

5. A nyársakat megkenjük egy kis olajjal, és forró faszénparázs fölött 10 percig grillezzük, ha kell, közben még megkenjük egy kis olajjal.

6. A nyársakat előmelegített tányérokra rakjuk. A molnárkát vagy kiflit kettévágjuk. A húst és a zöldségeket lehúzzuk a nyársról, és megtöltjük vele a péksüteményt.

Húsgombócok nyárson Húsgombócok nyárson Húsgombócok nyárson
A tört búza "dúsítja" a húst, így olcsóbb az étel. A húsgombóc így kevésbé tömör, és mogyorószerű, amit a gyerekek szeretnek.
Húsgombócok nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1911 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Húsgombócok nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
hírlevél