Hátszín erdei gombával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Hátszín erdei gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg erdei gomba
4 szelet marhahátszín
vagy
4 szelet bélszín
2 evőkanál petrezselyem
5 dkg vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint félbevágott koktélparadicsom
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A hússzeleteket vágódeszkára tesszük, és egy éles késsel zsebet vágunk az oldalukba (1. kép).

2. A töltelékhez felmelegítjük a vajat egy serpenyőben, és 1 percig pirítjuk benne a fokhagymát.

3. Beletesszük a vegyes erdei gombát is a serpenyőbe (2. kép), és 4-6 percig pirítjuk, míg megpuhul. Belekeverjük az aprított petrezselymet.

4. A gombás keveréket négyfelé osztjuk, és mindegyik hússzeletet megtöltjük. A nyílást fogvájóval lezárjuk (3. kép). Ha ezt a fogást előre elkészítjük, akkor a keveréket lehűtjük, mielőtt megtöltenénk a húst.

5. Forró faszénparázs fölött grillezzük a hússzeleteket, mindkét oldalát 2 percig pirítjuk a grill legforróbb részén. A hússzeleteket a grill egy kevésbé forró részére húzzuk, és további 4-10 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire átsülve szeretjük.

6. Tányérra tesszük a hússzeleteket, kihúzzuk belőlük a fogvájót. Salátalevéllel és koktélparadicsommal tálaljuk.

Hátszín erdei gombával Hátszín erdei gombával Hátszín erdei gombával
Jobban érlelődik a bélszín és könnyebb is eltávolítani a hártyát a pácolás előtt.
Különféle erdei gombákat, mint a vargánya, őzlábgomba, rókagomba, már lehet kapni a nagyobb élelmiszer-áruházakban. Érdemes vegyes erdei gombát venni, mert ha külön vesszük drágább.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Hátszín erdei gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2510 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Hátszín erdei gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
pinterest