Marhakebab paradicsommal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető drága
Marhakebab paradicsommal
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
16 nagyobb kimagozott zöld olívabogyó
A páchoz:
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál sherryecet
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A paradicsommártáshoz:
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
½ fej finomra vágott lilahagyma
6 db hámozott, apróra vágott paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 szem kimagozott, szeletelt zöld olívabogyó

Elkészítés:

1. A zsírt, ha van rajta, levágjuk a húsról, és a húst 24 egyforma darabra vágjuk (1. kép).

2. A húsdarabokat a koktélparadicsommal és az olívabogyóval váltakozva 8 nyársra fűzzük.

3. A páchoz egy kis tálban összekeverjük az olajat, ecetet, fokhagymát, sót és borsot (2. kép).

4. A paradicsommártáshoz az olajat felmelegítjük egy kis serpenyőben, és 3-4 percig pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a paradicsomot és az olívabogyót, és még 2-3 percig főzzük, míg a paradicsom egy kicsit megpuhul (3. kép). Belekeverjük a petrezselymet és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Félretesszük, melegen tartjuk, vagy lehűtjük.

5. Forró faszénparázs fölött olajozott rácson a nyársakat 5-10 percig grillezzük, gyakran kenegetjük és forgatjuk. A paradicsommártással és focaccia kenyérrel tálaljuk.

Marhakebab paradicsommal Marhakebab paradicsommal Marhakebab paradicsommal
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
A nyársakat és a pácot és a paradicsommártást több órával előbb is elkészíthetjük. Egyszerű fogásként ropogós friss kenyérrel és vegyes salátával tálaljuk.

Focaccia alaptészta

Focaccia alaptészta
1 csomag szárított élesztő vagy
1.5 dkg friss élesztő
1 teáskanál
1 teáskanál kristálycukor
2.5 dl víz
1 teáskanál durva szemcséjű tengeri só

1. A friss vagy szárított élesztőt tegyük tálkába. Ha friss élesztőt használunk, morzsoljuk szét (1. kép).

2. Adjuk hozzá a cukrot és a meleg víz felét, és villával keverjük (2. kép), amíg az élesztő fel nem oldódik.

3. Pihentessük a keveréket 10 percig (3. kép). Ha kész krémes állagú. Mielőtt hozzáadjuk a tésztához, keverjük át még egyszer.

4. Tegyük a lisztet a finom sóval, az élesztős keverékkel, az olaj felével és a maradék vízzel együtt nagy tálba (4. kép) és készítsük el a tésztát. Amikor a kelési idő letelt (90 perc), tegyük a tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkára és dagasszuk 2-3 percig (5. kép).

6. Majd helyezzük olajjal megkent sütőlapra, és kézzel nyújtsuk 30 centiméter átmérőjű, 1-1,5 centiméter vastagságú köralakra. Ujjbegyeinkkel nyomjunk a tetején gödröcskéket, locsoljuk meg a maradék olajjal, és szórjuk meg a durva szemcséjű sóval. Előmelegített sütőben úgy 200 C fokon süssük 20 percig, míg halvány aranybarna színe nem lesz. A tetején lévő gödröcskék kissé sötétebbek.

Marhakebab paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1602 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Marhakebab paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
tippek, fortélyok