Brokkolis-szezámmagos frittata

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Brokkolis-szezámmagos frittata
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg rózsáira bontott brokkoli
4 db tojás
2 és fél dkg szezámmag
10 dkg szeletelt, zöld spárga
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej cikkekre vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy kimagozott, apróra vágott sárga húsú paprika
3 evőkanál hideg víz
2 dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 szál vékonyra szeletelt újhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A brokkolit egy fazék enyhén sós vízben 4 percig főzzük, 2 perc után hozzáadjuk a spárgát is. Leszűrjük, hideg vízbe tesszük, ismét leszűrjük, és félretesszük.

2. Nagy serpenyőben, takaréklángon felhevítjük az olajat, beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikát, majd gyakori kevergetés mellett 8 percig pároljuk, amíg a paprika megpuhul.

3. Közben egy tálban felverjük a tojásokat a vízzel, és sózzuk, borsozzuk. Ha a paprika megpuhult, a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a brokkolit a spárgával, és óvatosan összekeverjük. Közepes lángon sütjük 3-4 percig úgy, hogy a szélektől a megszilárdult tojáskeveréket behúzzuk középre, és hagyjuk, hogy a még folyékony tojás kifolyjon a szélére. Előmelegítjük a grillsütőt.

4. A frittata tetejét meghintjük a szezámmaggal és a reszelt parmezánnal, majd az előmelegített grillsütőben 3-5 percig pirítjuk, amíg megszilárdul, és a teteje aranybarnára pirul. A tetejét megszórjuk az újhagymával, majd cikkekre vágjuk. Melegen vagy hidegen egyaránt tálalhatjuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Brokkolis-szezámmagos frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5078 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Brokkolis-szezámmagos frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
twitter