Clafoutis koktélparadicsommal

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Clafoutis koktélparadicsommal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg reszelt gruyere sajt
4 nagy kissé felvert tojás
6 dkg sima liszt
3 evőkanál tejföl
2 és ¼ dl tej
3 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyem
3 evőkanál friss, finomra vágott metélőhagyma
vagy
3 evőkanál friss, finomra vágott bazsalikomlevél
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A sütőformához:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Vajjal kikent ovális sütőforma aljára tesszük a koktélparadicsomokat, és megszórjuk a zöldfűszerekkel, valamint a reszelt sajt felével.

2. Keverőtálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, és robotgéppel lassú fokozaton addig keverjük, amíg teljesen sima lesz. Beledolgozzuk a tejfölt, végül lassan belekeverjük a tejet. A híg tésztát megsózzuk és megborsozzuk.

3. A tésztát ráöntjük a paradicsomokra, és a tetejére szórjuk a maradék sajtot, 190 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, hogy a tészta megszilárduljon - ha a tészta teteje túl gyorsan pirulna, lefedjük az edényt alufóliával. Ha melegen tálaljuk, hagyjuk néhány percig hűlni, mielőtt felszeletelnénk. Szobahőmérsékleten is kínálható.

Clafoutis koktélparadicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1569 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Clafoutis koktélparadicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
recept beküldése