Marhateriyaki

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető drága
Marhateriyaki
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg szeletelt marhahús
8 szál darabolt újhagyma
1 db kimagozott, darabolt kaliforniai paprika
A mártáshoz:
2 evőkanál száraz sherry
2 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál nádcukor
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál kukoricaliszt
vagy
1 teáskanál kukoricakeményítő
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. A nagyon vékonyra szeletelt húst lapos üvegtálba tesszük. A mártáshoz összekeverjük a kukoricalisztet (kukoricakeményítőt) a sherryvel (1. kép), majd belekeverjük a többi hozzávalót. A mártást ráöntjük a nagyon vékonyan szeletelt húsra, és legalább 120 percen át pácoljuk.

2. A bepácolt húst kivesszük a mártásból és félretesszük. A mártást egy kis serpenyőbe öntjük (2. kép).

3. A húst vékony csíkokra vágjuk, és harmonikaszerűen az előre vízbe áztatott fanyársakra fűzzük (3. kép), a kaliforniai paprikával és a zöldhagymával váltakozva.

4. A mártást óvatosan melegítjük, csak míg párolódni kezd, olykor megkeverjük. A nyársakat forró faszénparázs fölött 5-8 percig grillezzük, forgatva, közben a marhát és a zöldségeket a maradék szósszal kenegetjük.

5. A nyársakat tányérokra tesszük, a maradék mártást ráöntjük. Zöldsalátával tálaljuk.

Marhateriyaki Marhateriyaki Marhateriyaki
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Elkészíthető pácolás nélkül is, ha nincs elég időnk. Ekkor azonban az ízek nem járják át megfelelően a húst.
Marhateriyaki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2685 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Marhateriyaki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
twitter