Marhaburger három mártással



Elkészítés:
1. Kiválasztunk egyet vagy az összest a következő mártások közül. A pikáns gomba elékészítéséhez összekeverjük az összes hozzávalót, és legalább 30 percig hagyjuk pácolódni. Lehetőleg kínai konzervgombát használjunk hozzá.
2. A guacamole készítéséhez meghámozzuk, kimagozzuk és összezúzzuk az avokádót. Összekeverjük az avokádót a fokhagymával, az ízesített, fűszeres paradicsompürével (1. kép), és felhasználásig a hűtőben hagyjuk.
3. A grillmártáshoz összekeverjük az összes hozzávalót, és felhasználásig a hűtőben hagyjuk.
4. A marhahúsos burgerek elkészítéséhez jól összekeverjük a darált marhahúst a hagymával, a Worcestershire-szósszal, sóval, borssal. 6 adagra osztjuk, és mindegyikből szép kis 1 cm vastag kerek pogácsát formálunk (2. kép). Legalább 30 percig hűtjük.
5. Forró faszénparázs fölött a marhahúspogácsák mindkét oldalát 5-10 percig grillezzük (3. kép). A zsemlékbe téve, tetejükre kanalazzuk a mártást.
![]() |
![]() |
![]() |