Fényezett kacsa ananászsalsával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fényezett kacsa ananászsalsával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kacsa
2 evőkanál nádcukor
½ teáskanál őrölt szerecsendió
½ teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál paprika
2 evőkanál dijoni mustár
A salsához:
1 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
1 fej finomra vágott lilahagyma
2 evőkanál nádcukor
A tálaláshoz:
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A salsa elkészítéséhez leszűrjük az ananászt, két evőkanál levet félreteszünk. Finomra vágjuk az ananász húsát.

2. A félretett ananászlevet, a cukrot, a hagymát és a chilit jól összekeverjük egy tálban (1. kép). Legalább 60 percen át állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

3. Közben összekeverjük a mustárt, a gyömbért, a szerecsendiót és a cukrot. A kacsát kettévágjuk (vagy 2 db fél kacsát vásárolunk). A keverékkel megkenjük a kacsa bőrét (2. kép).

4. A kacsát bőrével felfelé, forró faszénparázs fölött 30 percig grillezzük (3. kép). Megfordítjuk a kacsát, és még 10-15 percig grillezzük, vagy amíg átsül.

5. Friss salátalevéllel és a salsával tálaljuk.

Fényezett kacsa ananászsalsával Fényezett kacsa ananászsalsával Fényezett kacsa ananászsalsával
Ízletes változatot kapunk, ha sárga- vagy őszibarackkonzervet használunk a salsához. Finom még sertéssel, báránnyal vagy csirkével tálalva.
A kacsát rátehetjük négyszögletes fóliatálcára, hogy kényes húsát védjük a grillen.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Fényezett kacsa ananászsalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2189 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Fényezett kacsa ananászsalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
recept beküldése