Szezámmagos narancsos kacsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szezámmagos narancsos kacsa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 adag kacsahús
2 db szeletelt narancs
2 evőkanál narancslekvár
1 evőkanál szezámmag
1 darabka reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál narancslé
1 evőkanál borecet
A tálaláshoz:
igény szerint friss petrezselyem
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. Jól összekeverjük a szójaszószt, a narancslekvárt, a narancslét, a fokhagymát, a kb. 1 cm-es darabka reszelt gyömbért és az ecetet.

2. A kacsáról levágunk minden felesleges zsírt (1. kép). A kacsadarabokat lapos tálba tesszük, és ráöntjük a keveréket (2. kép). Lefedve legalább 120 percre állni hagyjuk.

3. Négy dupla vastagságú alufólián szétosztjuk a narancsszeleteket, néhány narancsszeletet félreteszünk a tálaláshoz. A kacsadarabokat a narancsra tesszük, és minden adagra öntünk a pácból. A kacsát teljesen becsomagoljuk, hogy a fólia jól zárjon.

4. Forró faszénparázs fölött kb. 40 percig grillezzük, amíg a hús éppen megsül.

5. A fóliacsomagokat levesszük a grillről, és a kacsa bőrére szezámmagot szórunk (3. kép). A kacsát bőrével lefelé közvetlenül az olajozott rácsra tesszük, és további 5 percig grillezzük, hogy a bőre ropogós legyen. Narancsszeletekkel, salátalevelekkel és petrezselyemmel tálaljuk.

Szezámmagos narancsos kacsa Szezámmagos narancsos kacsa Szezámmagos narancsos kacsa
Ha becsomagolva sütjük a kacsát, benne marad minden íz. De ha úgy dönt, kihagyhatja a fóliát, és közvetlen a rácson is sütheti a kacsát, gyakran forgatva és kenegetve.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Szezámmagos narancsos kacsa
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1520 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Szezámmagos narancsos kacsa
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
recepttár