Szezámmagos narancsos kacsa



Elkészítés:
1. Jól összekeverjük a szójaszószt, a narancslekvárt, a narancslét, a fokhagymát, a kb. 1 cm-es darabka reszelt gyömbért és az ecetet.
2. A kacsáról levágunk minden felesleges zsírt (1. kép). A kacsadarabokat lapos tálba tesszük, és ráöntjük a keveréket (2. kép). Lefedve legalább 120 percre állni hagyjuk.
3. Négy dupla vastagságú alufólián szétosztjuk a narancsszeleteket, néhány narancsszeletet félreteszünk a tálaláshoz. A kacsadarabokat a narancsra tesszük, és minden adagra öntünk a pácból. A kacsát teljesen becsomagoljuk, hogy a fólia jól zárjon.
4. Forró faszénparázs fölött kb. 40 percig grillezzük, amíg a hús éppen megsül.
5. A fóliacsomagokat levesszük a grillről, és a kacsa bőrére szezámmagot szórunk (3. kép). A kacsát bőrével lefelé közvetlenül az olajozott rácsra tesszük, és további 5 percig grillezzük, hogy a bőre ropogós legyen. Narancsszeletekkel, salátalevelekkel és petrezselyemmel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |