Kacsamellnyársak citrusfélékkel

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kacsamellnyársak citrusfélékkel
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db filézett kacsamell
1 fej cikkekre vágott lilahagyma
1 db kockára vágott padlizsán
A körítéshez:
igény szerint szeletelt citrom
igény szerint szeletelt zöldcitrom
A páchoz:
1 db citrom leve és reszelt héja
1 db zöldcitrom leve és reszelt héja
1 db narancs leve és reszelt héja
1 csepp Tabasco-szósz
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított oregánó
1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A kacsa mellét falatkákra vágjuk (1. kép), és tálba tesszük az előkészített lilahagymával és padlizsánnal együtt.

2. A pácléhez egy csavaros tetejű üvegbe tesszük a citrom, zöldcitrom és narancs reszelt héját és levét, a fokhagymát, az oregánót, az olajat és a Tabasco-szószt, és jól összerázzuk (2. kép).

3. A páclevet a kacsára és a zöldségekre öntjük, addig forgatjuk benne, míg jól bevonja. 30 percig hagyjuk pácolódni.

4. A kacsát és a zöldségeket kivesszük a léből, és felfűzzük a nyársakra, a páclevet félretesszük a kenegetéshez.

5. Közepesen forró faszénparázs fölött, olajozott rácson a nyársakat 15-20 percig grillezzük, amíg a hús átsül, közben gyakran forgatjuk és kenegetjük (3. kép) a maradék páclével.

6. A nyársakat citrom- és zöldcitrom gerezdekkel tálaljuk, a levet a kacsára facsarhatjuk.

Kacsamellnyársak citrusfélékkel Kacsamellnyársak citrusfélékkel Kacsamellnyársak citrusfélékkel
Több levet ad a citrom, ha egy pillanatra mikróba vagy meleg sütőbe tesszük.
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Hogy csípősebb legyen, 1 teáskanál chiliszószt teszünk a páclébe. A húst több órán át pácolhatjuk, de a zöldséget csak 30 percig.
Kacsamellnyársak citrusfélékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1930 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Kacsamellnyársak citrusfélékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
twitter