Sherrys csirkemájnyársak

| Grillezett csirkemáj receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sherrys csirkemájnyársak
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg tisztított csirkemáj
3 szelet lebőrözött baconszalonna
22 dkg spenót
vagy
1 kisebb bagett
A mustáros majonézhez:
8 evőkanál majonéz
1 teáskanál magos mustár
A páchoz:
másfél dl száraz sherry
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál magos mustár
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkemájat 5 cm-es darabokra vágjuk. A páclé elkészítéséhez összekeverjük a sherryt, az olajat, a mustárt, a sót és borsot. A csirkemájat a lébe tesszük, és addig forgatjuk benne, míg jól bevonja (1. kép). 3-4 órán át pácoljuk.

2. A majonézt összekeverjük a mustárral, és hűtőszekrénybe helyezzük.

3. A szalonnaszeleteket félbevágjuk. A csirkemájat kivesszük a pácból, és a pácot félretesszük a kenegetéshez. A csirkemáj darabok felét szalonnába göngyöljük (2. kép). A szalonnába göngyölt csirkemáj darabokat a sima csirkemájjal váltakozva, előzetesen vízbe áztatott fanyársakra fűzzük.

4. Forró faszénparázs fölött grillezzük a nyársakat 10-12 percig, gyakran forgatjuk, és kenegetjük a félretett páclével.

5. Közben 6 darabra vágjuk a kenyeret, és a grillen aranybarnára pirítjuk (3. kép).

6. A pirított kenyérre megmosott spenótleveleket teszünk, és ráhelyezzük a nyársakat. Rákanalazzuk a majonézt, és azonnal tálaljuk.

Sherrys csirkemájnyársak Sherrys csirkemájnyársak Sherrys csirkemájnyársak
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Sherrys csirkemájnyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1609 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Sherrys csirkemájnyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
hírlevél