Ribizlivel fényezett pulykaszeletek

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ribizlivel fényezett pulykaszeletek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg ribizlizselé
4 szelet pulykamell
2 evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál száraz fehérbor
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint koktélparadicsom
igény szerint vinaigrette-mártás
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A ribizlikocsonyát és a zöldcitrom levét egy kis serpenyőben, óvatosan kevergetve felmelegítjük, amíg a zselé elolvad. Belekeverjük az olajat, bort (1. kép), gyömbért és szerecsendiót.

2. A pulykaszeleteket lapos kerámiatálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a ribizlikeveréket (2. kép), úgy forgatjuk a húst, hogy jól bevonja. Lefedve egy éjszakára a hűtőben hagyjuk.

3. A pulykát kivesszük a pácból, a levet félretesszük a kenegetéshez, és olajozott rácsra téve forró szén fölött a pulyka mindkét oldalát 4 percig sütjük. A félretett páccal gyakran kenegetjük.

4. Közben a salátaleveleket a vinaigrette-mártásban megforgatjuk. A ciabatta cipót hosszában kettévágjuk, és a vágott felülettel lefelé a grillrács oldalára tesszük. Aranysárgára pirítjuk.

5. Mindegyik kenyérdarabot 4 részre vágjuk. A pulykaszeleteket szendvicsként két szelet kenyér közé tesszük (3. kép), és salátalevélen tálaljuk.

Ribizlivel fényezett pulykaszeletek Ribizlivel fényezett pulykaszeletek Ribizlivel fényezett pulykaszeletek
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
A pulyka- és csirkefalatka ideális a grillezésre. Mivel vékony, átsül, mielőtt kívül megégne. Egész éjjel a pácban hagyjuk, egy kis citromlé és olaj keverékével kenegetve jól megfűszerezzük.

Vinaigrette mártás

Vinaigrette mártás
1.25 dl olívaolaj
3 evőkanál citromlé vagy
3 evőkanál fehérborecet
0.5 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál dijoni mustár
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A vinaigrette hozzávalóit jól záródó befőttesüvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.

2. Megkóstoljuk, szükség esetén újra ízesítjük. Légmentesen záródó edényben egy hónapig tárolhatjuk a hűtőben. Felhasználás előtt ismét jól összerázzuk.

Ribizlivel fényezett pulykaszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 551 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Ribizlivel fényezett pulykaszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
könyvek