Ribizlivel fényezett pulykaszeletek



Elkészítés:
1. A ribizlikocsonyát és a zöldcitrom levét egy kis serpenyőben, óvatosan kevergetve felmelegítjük, amíg a zselé elolvad. Belekeverjük az olajat, bort (1. kép), gyömbért és szerecsendiót.
2. A pulykaszeleteket lapos kerámiatálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a ribizlikeveréket (2. kép), úgy forgatjuk a húst, hogy jól bevonja. Lefedve egy éjszakára a hűtőben hagyjuk.
3. A pulykát kivesszük a pácból, a levet félretesszük a kenegetéshez, és olajozott rácsra téve forró szén fölött a pulyka mindkét oldalát 4 percig sütjük. A félretett páccal gyakran kenegetjük.
4. Közben a salátaleveleket a vinaigrette-mártásban megforgatjuk. A ciabatta cipót hosszában kettévágjuk, és a vágott felülettel lefelé a grillrács oldalára tesszük. Aranysárgára pirítjuk.
5. Mindegyik kenyérdarabot 4 részre vágjuk. A pulykaszeleteket szendvicsként két szelet kenyér közé tesszük (3. kép), és salátalevélen tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Vinaigrette mártás

1. A vinaigrette hozzávalóit jól záródó befőttesüvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.
2. Megkóstoljuk, szükség esetén újra ízesítjük. Légmentesen záródó edényben egy hónapig tárolhatjuk a hűtőben. Felhasználás előtt ismét jól összerázzuk.