Marylandi csirkenyárs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marylandi csirkenyárs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db filézett, kicsontozott csirkecomb
4 szelet lebőrözött baconszalonna
2 db banán
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál fehérbor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
6 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A kenegetéshez:
igény szerint citromlé
A tálaláshoz:
4 cső főtt kukorica
igény szerint mango-chutney

Elkészítés:

1. A csirkét falatokra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az ecetet, a citromlevet, a mézet, az olajat, a fokhagymát, a sót és a borsot. Beletesszük a csirkét a marinádba, és beleforgatjuk, hogy jól bevonja. Lefedve 90-120 percen át hagyjuk pácolódni.

2. A szalonnaszeleteket félbevágjuk. A banánt 2,5 cm-es darabokra vágjuk, és megkenjük citromlével, nehogy elszíneződjön.

3. Mindegyik banándarabot szalonnába csomagoljuk (1. kép). A csirkét kivesszük a pácból, a levet félretesszük a kenegetéshez.

4. A csirkedarabokat a szalonnába csomagolt banánnal váltakozva nyársakra felfűzzük (2. kép).

5. Forró faszénparázs fölött 8-10 percig grillezzük, míg a csirke teljesen átsül. A húst a páccal kenegetjük, a nyársat gyakran forgatjuk (3. kép). Főtt kukoricával és mangóchutney-val tálaljuk.

Marylandi csirkenyárs Marylandi csirkenyárs Marylandi csirkenyárs
Elkerülhetjük a banán barnulását, ha hámozva vagy hámozatlanul 2 órával a felhasználás előtt hideg, citromos vízbe tesszük.
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ha gyorsan akarjuk elkészíteni a marylandi csirkét, kihagyhatjuk a pácolást, és a csirkecombokat forró parázs fölött 20 percig sütjük, közben páccal kenegetjük.

Mangóchutney

Kép nélkül
1 doboz konzerv mangó vagy
3 nagyobb hámozott, kimagozott mangó
1 mokkáskanál
2 dl borecet
2 kisebb kimagozott, apróra vágott csípős paprika
6-8 szem szárított, apróra vágott datolya
1 kis darab reszelt gyömbér vagy
1 kávéskanál gyömbérpor

1. A mangót meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, és a húsát összevagdalva a sóval elkeverjük.

2. Az ecetet a cukorral 5 percig takaréklángon főzzük. A kimagozott, apróra vágott erős paprikával és datolyával meg a többi hozzávalóval kb. 1 órán át főzzük, időnként megkeverjük. (A konzervmangót nem főzzük, csak a sóval elkeverjük, és a hozzávalókkal jól összeforraljuk.)

3. Meleg üvegekbe töltve lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Hűvös, sötét helyen tároljuk. Kínálhatjuk fűszeres egytálételekhez, sonkás szendvicsekhez, kolbászhoz vagy hideg sültekhez.

2 db 2 dl-es üveg chutney-t kapunk.

Marylandi csirkenyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Marylandi csirkenyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
recept beküldése