Thai csirkefalatkák nyárson

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai csirkefalatkák nyárson
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej hagyma
1 nagyobb kimagozott piros húsú kaliforniai paprika
1 nagyobb kimagozott sárga húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál zöldcitromlé
A páchoz:
másfél dl konzerv kókusztej
1 evőkanál thai piros currypaszta
A tálaláshoz:
igény szerint félbevágott paradicsom

Elkészítés:

1. A pác elkészítéséhez a piros currykrémet egy kis serpenyőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten egy percig főzzük (1. kép). Hozzáadjuk a kókusztej felét (2. kép), és felforraljuk a keveréket. Óvatosan forraljuk 2-3 percig, mire a folyadék kb. 2/3-ára besűrűsödik.

2. A serpenyőt levesszük a tűzről, és belekeverjük a maradék kókusztejet. A keveréket félretesszük hűlni.

3. A csirkét 2,5 cm-es darabokra vágjuk (3. kép). A csirkedarabokat belekeverjük a hideg marinádba. Lefedve legalább 120 percig hűtjük.

4. A hagymát cikkekre, a kaliforniai paprikát 2,5 cm-es darabokra vágjuk.

5. A csirkedarabokat kivesszük a pácból, és a zöldségekkel és a zöldcitrom levelekkel váltakozva nyársra fűzzük.

6. Az olajat és a zöldcitrom levét összekeverjük egy kis tálban, és bekenjük vele a nyársakat. Forró faszénparázs fölött, forgatva és kenegetve grillezzük a nyársakat 10-15 percig, míg a csirke átsül. A félbevágott paradicsomokat is grillezzük, és a nyárson sült csirkével tálaljuk.

Thai csirkefalatkák nyárson Thai csirkefalatkák nyárson Thai csirkefalatkák nyárson
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Thai csirkefalatkák nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1773 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Thai csirkefalatkák nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
most van szezonja