Csirkenyársak citrommal és korianderrel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkenyársak citrommal és korianderrel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom
1 teáskanál őrölt koriander
2 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
3 dl joghurt
2 teáskanál citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A kenéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A csirkét 2,5 cm-es darabokra vágjuk (1. kép), és lapos üvegtálba tesszük.

2. A koriandert, citromlevet, sót, borsot és négy evőkanál joghurtot a csirkére öntjük (2. kép), és jól összekeverjük. Lefedve legalább 120 percet hagyjuk hűlni, de inkább egész éjjel.

3. A citromos joghurthoz meghámozzuk és felaprítjuk a citromot, néhány gerezdet félreteszünk. A citromot a friss korianderrel a joghurtba keverjük (3. kép). A hűtőbe tesszük.

4. A csirkedarabokat nyársra fűzzük. Megkenjük olajjal a rácsot, és a csirkét forró faszénparázs fölött kb. 15 percig grillezzük, közben olajjal kenegetjük.

5. A nyársakat előmelegített tányérokra tesszük, és korianderrel, citromgerezdekkel és salátalevelekkel körítjük.

Csirkenyársak citrommal és korianderrel Csirkenyársak citrommal és korianderrel Csirkenyársak citrommal és korianderrel
A csirkét a felhasználás előtti nap készítjük elő, hogy egész éjjel pácolódhasson.
Több levet ad a citrom, ha egy pillanatra mikróba vagy meleg sütőbe tesszük.
A citrusféléket - a belső fehér hártyával együtt - a következőképpen hámozzuk meg: a gyümölcsöt kettévágjuk, majd a tetejéről is levágunk egy szeletet. A nagyobbik vágott felületre fektetjük, és felülről lefelé vágva körbeszeleteljük.
Ez a csirkenyárs nagyon finom, ha előfőzött, sóval, borssal, szerecsendióval ízesített spenótágyon tálaljuk.
Csirkenyársak citrommal és korianderrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1342 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Csirkenyársak citrommal és korianderrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
facebook