Édes juharszirupos csirke

| Juharszirupos grillezett csirkecomb receptek ,
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kicsontozott csirkecomb
5 evőkanál juharszirup
1 evőkanál porcukor
½ db narancs leve és reszelt héja
2 evőkanál ketchup
2 teáskanál Worcestershire szósz
A körethez:
igény szerint szeletelt narancs
igény szerint petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
igény szerint negyedekre vágott koktélparadicsom
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A csirkehúst éles késsel 2-3 részre vágjuk (1. kép). A csirkét lapos kerámiatálba tesszük.

2. A páclé elkészítéséhez összekeverjük a juharszirupot, a cukrot, a reszelt narancshéjat és -levet, a ketchupot és a Worcestershire-szószt.

3. A páclét a csirkére öntjük (2. kép), a csirkét megforgatjuk benne, hogy jól bevonja. Lefedve felhasználásig a hűtőbe tesszük.

4. Kivesszük a csirkét a pácléből, a maradék páclevet félretesszük a kenegetéshez.

5. A csirkét a grillre tesszük, és forró faszénparázs fölött 20 percig sütjük, közben forgatjuk, és a páclével kenegetjük (3. kép).

6. A csirkét a tányérokra tesszük, narancsszeletekkel és petrezselyemmel körítjük. Focaccia kenyérrel, friss salátalevelekkel és koktélparadicsommal tálaljuk

Édes juharszirupos csirke Édes juharszirupos csirke Édes juharszirupos csirke
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ha nincs időnk a pácolásra, ki is hagyhatjuk. Ha negyedekbe vágott csirkét használunk a combdarabok helyett, 10 percig előfőzzük, megkenjük a páclével, majd grillezzük.
A megadott csirkehús mennyisége 6 főre nem elegendő, jobb étvágyú vendégek esetén a 2 db csirkecombot egy főre számítsuk.

Burgonyás focaccia

Burgonyás focaccia
20 dkg főtt burgonya
1 csapott kávéskanál durva szemcséjű
1 teáskanál kristálycukor
5 evőkanál meleg víz
3-4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1-2 teáskanál finomított
30 dkg liszt
1.5 dkg friss élesztő vagy
0.75 dkg szárított élesztő

A friss vagy szárított élesztőt tegyük tálkába. Ha friss élesztőt használunk, morzsoljuk szét. Adjuk hozzá a cukrot és a meleg víz felét. Pihentessük a keveréket kb. 10 percig. Ha kész, krémes állagú. Mielőtt hozzáadjuk a tésztához, keverjük át még egyszer. Az összes vizet használjuk fel az élesztő feloldásához.

A burgonyát még forrón törjük össze és hagyjuk hűlni. Keverjük hozzá a lisztet, sót, az élesztős keveréket és egy evőkanál olajat, majd készítsünk tésztát az alreceptben leírtak alapján. Lágynak kell lennie a kézi dagasztáshoz: hagyjuk a tálban és fakanállal keverjük erőteljesen 2-3 percig. Azután hagyjuk megkelni. Amikor a kelesztési idő letelt (körülbelül 60 perc), még 1 percig kevergessük. Helyezzük 31 cm átmérőjű sütőserpenyőbe. Kézzel nyújtsuk szét. Terítsük le konyharuhával és hagyjuk kelni még 30 percig. Szórjuk meg durva sóval. Ujjbeggyel készítsünk gödröcskéket a tetejére. Locsoljuk rá a maradék olajat. Előmelegített sütőben 20-25 percig süssük 200 C fokon. Egy 30x40 centiméteres focacciát kapunk.

Édes juharszirupos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2902 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Édes juharszirupos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
szótár