Hirtelen sült jérce fokhagymával és fűszernövényekkel

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hirtelen sült jérce fokhagymával és fűszernövényekkel
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál apróra vágott, friss zöldfűszer
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db csibe
vagy
2 db jérce
8 dkg vaj
A mártáshoz:
2 evőkanál apróra vágott, friss zöldfűszer
2 evőkanál citromlé
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hirtelen sült elkészítéséhez mindkét kb. 50 dkg-os csirkét mellére fektetjük, és éles ollóval vagy baromfiollóval a gerinc mellett végigvágjuk (1. kép). Amennyire lehet, szétnyitjuk, és mellével fölfelé egy vágódeszkára tesszük. Erősen lenyomjuk a mellcsontját (2. kép), hogy eltörjön.

2. Jól összekeverjük a vajat, a fokhagymát és a fűszerkeveréket, amihez ízlés szerint használunk kakukkfüvet, rozmaringot, mentát, oregánót, petrezselymet és koriandert. Mindkét csirke mellén meglazítjuk a bőrt. A vajat egyenlően elosztjuk a két csirke között, és bőrük alatt szétterítjük a mellükön.

3. Mindkét csirkét szétnyitjuk. Két nyársat átlósan átszúrunk rajtuk (3. kép), hogy laposan tartsa őket.

4. Egy tálban összekeverjük a mártáshoz való alapanyagokat.

5. A csirkéket hátukkal lefelé közepesen forró faszénparázs fölé tesszük, és 25 percig grillezzük, közben a citromleves fűszernövényes mártással kenegetjük. A csirkéket a mellükre fordítjuk, és gyakori kenegetés mellett még 15 percig grillezzük, vagy amíg átsülnek.

Hirtelen sült jérce fokhagymával és fűszernövényekkel Hirtelen sült jérce fokhagymával és fűszernövényekkel Hirtelen sült jérce fokhagymával és fűszernövényekkel
Nem szárad meg és jellegzetes ízét is megtartja a fokhagyma, ha megpucolva üvegbe vagy dobozba tesszük, olajat öntünk rá és lezárva tároljuk.
A kakukkfű, rozmaring, menta, oregánó, petrezselyem vagy a koriander mind illik a csirkéhez.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Hirtelen sült jérce fokhagymával és fűszernövényekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1526 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Hirtelen sült jérce fokhagymával és fűszernövényekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
google+