Hirtelen sült jérce fokhagymával és fűszernövényekkel



Elkészítés:
1. A hirtelen sült elkészítéséhez mindkét kb. 50 dkg-os csirkét mellére fektetjük, és éles ollóval vagy baromfiollóval a gerinc mellett végigvágjuk (1. kép). Amennyire lehet, szétnyitjuk, és mellével fölfelé egy vágódeszkára tesszük. Erősen lenyomjuk a mellcsontját (2. kép), hogy eltörjön.
2. Jól összekeverjük a vajat, a fokhagymát és a fűszerkeveréket, amihez ízlés szerint használunk kakukkfüvet, rozmaringot, mentát, oregánót, petrezselymet és koriandert. Mindkét csirke mellén meglazítjuk a bőrt. A vajat egyenlően elosztjuk a két csirke között, és bőrük alatt szétterítjük a mellükön.
3. Mindkét csirkét szétnyitjuk. Két nyársat átlósan átszúrunk rajtuk (3. kép), hogy laposan tartsa őket.
4. Egy tálban összekeverjük a mártáshoz való alapanyagokat.
5. A csirkéket hátukkal lefelé közepesen forró faszénparázs fölé tesszük, és 25 percig grillezzük, közben a citromleves fűszernövényes mártással kenegetjük. A csirkéket a mellükre fordítjuk, és gyakori kenegetés mellett még 15 percig grillezzük, vagy amíg átsülnek.
![]() |
![]() |
![]() |