Sült ratatouille burgonyacikkekkel

Sült francia lecsó burgonyával

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült ratatouille burgonyacikkekkel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg félbevágott, szeletelt cukkini
30 dkg csíkokra vágott paprika
22 és fél dkg cikkekre vágott lilahagyma
30 dkg cikkekre vágott padlizsán
45 dkg hámozatlan burgonya
22 és fél dkg koktélparadicsom
1 teáskanál apróra vágott, friss rozmaring
másfél teáskanál folyékony méz
másfél csipet füstölt pirospaprika
A pácléhez:
teáskanál füstölt pirospaprika
1 evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű
2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
másfél teáskanál olaj
másfél evőkanál citromlé
6 evőkanál fehérbor
másfél teáskanál kristálycukor
A tálaláshoz:
15 dkg sovány krémsajt
másfél teáskanál apróra vágott, friss petrezselyem

Elkészítés:

1. A burgonyát 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a sütőből kivéve cikkekre vágjuk a még nem egészen puha burgonyaszemeket.

2. A pácléhez az összes hozzávalót elektromos habverővel vagy turmixgépben alaposan összekeverjük.

3. Egy nagy tálba tesszük a burgonyacikkeket, az 1 cm vastag cikkekre vágott padlizsánt, az 5 mm vastag cikkekre vágott lilahagymát, a különböző színű paprikákat, az 1 cm vastagon szeletelt cukkinit, és a páclével alaposan összekeverjük.

4. A zöldségeket szétterítjük egy teflontepsiben, és a sütőben 25-30 perc alatt, időnként megforgatva, puhára és aranybarnára sütjük. Az utolsó 5 percre hozzáadjuk a paradicsomot, hogy átforrósodjon és megpattanjon a héja.

5. Egy tálban simára keverjük a krémsajtot a mézzel és a pirospaprikával.

6. A ratatouille-t apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva, az ízesített krémsajttal tálaljuk.

Sült ratatouille burgonyacikkekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1958 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Sült ratatouille burgonyacikkekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
ételfotó