Sült ratatouille burgonyacikkekkel
Sült francia lecsó burgonyával



Elkészítés:
1. A burgonyát 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a sütőből kivéve cikkekre vágjuk a még nem egészen puha burgonyaszemeket.
2. A pácléhez az összes hozzávalót elektromos habverővel vagy turmixgépben alaposan összekeverjük.
3. Egy nagy tálba tesszük a burgonyacikkeket, az 1 cm vastag cikkekre vágott padlizsánt, az 5 mm vastag cikkekre vágott lilahagymát, a különböző színű paprikákat, az 1 cm vastagon szeletelt cukkinit, és a páclével alaposan összekeverjük.
4. A zöldségeket szétterítjük egy teflontepsiben, és a sütőben 25-30 perc alatt, időnként megforgatva, puhára és aranybarnára sütjük. Az utolsó 5 percre hozzáadjuk a paradicsomot, hogy átforrósodjon és megpattanjon a héja.
5. Egy tálban simára keverjük a krémsajtot a mézzel és a pirospaprikával.
6. A ratatouille-t apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva, az ízesített krémsajttal tálaljuk.