Cajun fűszeres csirke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cajun fűszeres csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db csirkemell
2 db csirkecomb
2 teáskanál cayenne-bors
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított zsálya
1 teáskanál szárított kakukkfű
4 evőkanál napraforgóolaj
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál nádcukor
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirke bőrét lehúzzuk, ha csökkenteni akarjuk a fogás zsírtartalmát. A csirkehúst éles késsel 2-3 helyen bevágjuk.

2. A fokhagymát kettévágjuk, és a vágott résszel bedörzsöljük a csirkét (1. kép). A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk.

3. A cukrot, fűszereket és a szárított fűszernövényeket egy kis tálban összekeverjük. Rászórjuk a csirkére (2. kép), és beledörzsöljük a húsba. Lefedve legalább 120 percen át állni hagyjuk.

4. Az olajat és a citromlevet egy kis tálban összekeverjük. A csirkét jól bekenjük vele.

5. Közepesen meleg faszénparázs fölött kb. 30 percig grillezzük a csirkét, olykor megfordítva és az olajos citromlével kenegetve.

6. A csirkét ellenőrizzük, hogy átsült-e, nyársat szúrunk a legvastagabb részébe (3. kép) - a kicsorduló lének tisztának kell lennie. Ha szükséges, visszatesszük a csirkét a grillre még egy kicsit sülni.

7. A csirkét előmelegített tányérokra rakjuk, és azonnal tálaljuk.

Cajun fűszeres csirke Cajun fűszeres csirke Cajun fűszeres csirke
Ez a recept sertéshúsból is elkészíthető. A sertésszeleteket vagy a dagadót bedörzsöljük a fűszerkeverékkel - nagyon finom lesz.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Cajun fűszeres csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5221 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Cajun fűszeres csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
cikkek