Töltött sült burgonya

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött sült burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg tisztított burgonya
12 dkg reszelt cheddar sajt
vagy
12 dkg morzsolt márványsajt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál durva szemcséjű tengeri só
12 dkg vaj
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint apróra vágott metélőhagyma
Tetszés szerint, a töltelékhez:
4 evőkanál sült gomba
vagy
4 evőkanál sült paprika
vagy
4 evőkanál sült cukkini
vagy
4 evőkanál kukoricakonzerv

Elkészítés:

1. A burgonyaszemeket villával beszurkáljuk, és sütőlemezre helyezzük. Rálocsoljuk az olajat, és megszórjuk a tengeri sóval. 190 °C-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük, hogy megpuhuljanak, és a héjuk kissé megrepedezzen - villát beleszúrva állapíthatjuk meg, hogy puha-e a belseje.

2. Közben a vöröshagymát 1 evőkanálnyi vajon, takaréklángon, időnként megkeverve 8-10 perc alatt üvegesre és aranybarnára pirítjuk. Levesszük a tűzről, és félretesszük.

3. A burgonyaszemeket hosszában kettévágjuk, a belsejüket átkanalazzuk egy keverőtálba - vigyázzunk, hogy a héjak ne sérüljenek! A sütőt 200 °C-ra állítjuk.

4. A nagyjából összetört burgonyát elkeverjük a vöröshagymával és a maradék vajjal, megsózzuk, megborsozzuk, ekkor keverhetjük hozzá a tetszés szerinti hozzávalókat. A keveréket belekanalazzuk a kivájt burgonyahéjakba, és a tetejét megszórjuk a sajttal.

5. A megtöltött burgonyákat a sütőben 10 percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon és kissé megpiruljon, majd metélőhagymával díszítve azonnal tálaljuk.

Töltött sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2390 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Töltött sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
twitter