Mázas csirkecomb

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mázas csirkecomb
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál narancslekvár
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 db narancs leve és reszelt héja
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint salátalevél
igény szerint koktélparadicsom

Elkészítés:

1. Éles késsel 2-3 helyen bevagdossuk a csirke alsócombokat (1. kép).

2. Egy nagy lábosban vizet forralunk, és beletesszük a csirkecombokat. Lefedve újraforralás után 5-10 percig főzzük. A csirkecombokat kivesszük (2. kép), és jól lecsöpögtetjük.

3. Közben elkészítjük a mártást. A narancslekvárt, a Worcestershire-szószt, a reszelt narancshéjat és narancslevet, a sót, a borsot egy kis lábosba tesszük. Lassan felmelegítjük, és állandóan keverjük, míg a narancslekvár elolvad, és az összes hozzávaló jól elkeveredik (3. kép).

4. A mártással bekenjük az előfőzött csirke alsócombokat, és sülni a grillre tesszük. Forró faszénparázs fölött kb. 10 percig grillezzük, forgatva és gyakran kenegetve a maradék mártással.

5. Óvatosan felfűzünk 3 koktélparadicsomot egy nyársra, és 1-2 percre a grillre tesszük.

6. A combokat tányérra tesszük. A koktélparadicsomos nyárssal és különféle salátalevelekkel tálaljuk.

Mázas csirkecomb Mázas csirkecomb Mázas csirkecomb
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
A csirke előfőzése ideális megoldás ahhoz, hogy biztosan átsüljön, de ne süljön túl, és kívül ne égjen meg.
Mázas csirkecomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1489 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Mázas csirkecomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
recepttár