Sajtos burgonyagratin

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos burgonyagratin
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg frissen reszelt gruyere sajt
100 dkg hámozott, karikára vágott burgonya
2 és fél dl zsíros tejszín
1 gerezd félbevágott fokhagyma
igény szerint vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. A burgonyaszeleteket egy tál hideg vízben 5 percig áztatjuk, majd jól lecsepegtetjük.

2. Közben egy szép ovális sütőforma oldalát és alját jó erősen bedörzsöljük a fokhagyma vágott felületével, majd az oldalát vékonyan kikenjük vajjal.

3. A tejszínt nagy tálba öntjük, a frissen reszelt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, majd villával jól elkeverjük a fűszereket. A burgonyaszeleteket hozzáadjuk, és kézzel alaposan beleforgatjuk, majd áttesszük a sütőformába, a tálban maradt tejszínt pedig a tetejére öntjük.

4. A burgonya tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és néhány vajdarabkát is ráhintünk. A formát rátesszük egy sütőlemezre, és a 190 °C-ra előmelegített sütőben 60-80 percig sütjük, amíg a burgonya megpuhul, a teteje pedig aranysárgára pirul. Hagyjuk 2 percig állni, majd a sajtos burgonyát a gratinben tálaljuk.

Sajtos burgonyagratin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1579 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Sajtos burgonyagratin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
recepttár