Petrezselymes és fokhagymás rák

Grillezett rák, Nyárson sült rák

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető drága
Petrezselymes és fokhagymás rák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg nyers, tisztított garnélarák
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
6 dkg vaj
4 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az előkészített garnélarákokat a petrezselyemmel, citromlével, sóval, borssal egy lapos tálba tesszük. A rákokat a petrezselymes páclében hagyjuk legalább 30 percre.

2. A vajat az olajjal és a fokhagymával egy kis serpenyőben addig melegítjük, míg a vaj elolvad (1. kép). Jól összekeverjük.

3. Egy szűrőkanállal kiemeljük a rákokat a pácléből, és a vajas-fokhagymás serpenyőbe tesszük (2. kép). A rákokat a fokhagymás vajjal jól bevonjuk, aztán a nyársakra fűzzük.

4. A nyársakat forró faszénparázs fölött 5-10 percig grillezzük, néha megforgatjuk, míg a rákok rózsaszínre sülnek. Sütés közben a rákokat a maradék fokhagymás vajjal kenegetjük (3. kép).

5. A petrezselymes és fokhagymás nyársakat tányérokra tesszük. Fokhagymás vajat csepegtetünk rá, ha maradt, és azonnal tálaljuk.

Petrezselymes és fokhagymás rák Petrezselymes és fokhagymás rák Petrezselymes és fokhagymás rák
Ha nem kapunk nyers garnélarákot, akkor főttet használunk, de rövidebb ideig sütjük. Apró főtt rákokat is használhatunk, de akkor a nyárs helyett alufóliából készült csomagokban sütjük meg. Pácolás után a főtt rákokat fokhagymás vajban forgatjuk meg, alufóliába csomagoljuk, és kb. 5 percig sütjük, közben egyszer- kétszer megrázogatjuk a csomagokat.
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Petrezselymes és fokhagymás rák
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 14573 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Petrezselymes és fokhagymás rák
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
szótár