Sajtfelfújt

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Sajtfelfújt
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
4 evőkanál liszt
13 dkg vaj
2 és fél dl tej
4 db tojás

Elkészítés:

Felolvasztjuk a 8 dkg vajat, a lisztet felmelegítjük és 2,5 dl tejjel folytonos keverés közben leforrázzuk. Főzni nem kell. Erősen kikeverjük, adunk hozzá sót, 1 egész tojást és 3 tojássárgáját, 1 jó evőkanál parmezánt, végül 3 tojás keményre felvert habját adjuk hozzá. Puding-formát vajjal jól kikenünk, liszttel meghintünk, gőzben 60 percig főzzük. Tálaláskor forró vajat és reszelt sajtot adunk hozzá.

A felfújtak és esetenként a pástétomok gőzben-sütése a következőképpen történik: egy tepsibe egy ujjnyi vizet öntünk és a sütőbe tesszük. A sütőt 120-130 C fokra felfűtjük, majd a vizes tepsibe beleállítjuk a tűzálló edényben lévő sütnivalót. A felfújt mennyiségétől függően 30-40 percig gőzöljük.
Sajtfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5962 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Móra Ferencné szakácskönyve
Móra Ferencné szakácskönyve
(Holnap Kiadó, 1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési, bevásárlási tanácsait, a maradék hasznosítására vonatkozó ötleteit napjaink konyháiban is felhasználhatjuk. Könyve... bővebben...
Sajtfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Móra Ferencné szakácskönyve
Móra Ferencné szakácskönyve
(Holnap Kiadó, 1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési, bevásárlási tanácsait, a maradék hasznosítására vonatkozó ötleteit napjaink konyháiban is felhasználhatjuk. Könyve... bővebben...
tippek, fortélyok