Sajtfelfújt
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 25 perc
tapasztalatot kíván
átlagos ár



Adag: 2 főre
Elkészítés:
Felolvasztjuk a 8 dkg vajat, a lisztet felmelegítjük és 2,5 dl tejjel folytonos keverés közben leforrázzuk. Főzni nem kell. Erősen kikeverjük, adunk hozzá sót, 1 egész tojást és 3 tojássárgáját, 1 jó evőkanál parmezánt, végül 3 tojás keményre felvert habját adjuk hozzá. Puding-formát vajjal jól kikenünk, liszttel meghintünk, gőzben 60 percig főzzük. Tálaláskor forró vajat és reszelt sajtot adunk hozzá.
A felfújtak és esetenként a pástétomok gőzben-sütése a következőképpen történik: egy tepsibe egy ujjnyi vizet öntünk és a sütőbe tesszük. A sütőt 120-130 C fokra felfűtjük, majd a vizes tepsibe beleállítjuk a tűzálló edényben lévő sütnivalót. A felfújt mennyiségétől függően 30-40 percig gőzöljük.